MERINO
ONDERHOUD

Geniet langer van je merino pullover 

We willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk van je nieuwe Merino pullover kan genieten! Daarom geven je graag wat tips & tricks voor het onderhoud van merinowol waarmee jouw Merino pullover zo lang mogelijk mooi blijft! Merinowol is afkomstig van het merinoschaap en staat bekend om haar zachtheid, sterke kwaliteit en lange levensduur. Bovendien is merinowol een actieve vezel die je warmte geeft als het koud is en koelte als het warm is. Met onderstaande tips heeft je pullover nauwelijks onderhoud nodig!

WASSEN

Merinowol is van nature antibacterieel en neemt daardoor geen geur op waardoor je je pullover niet vaak hoeft te wassen. Laat je pullover regelmatig even luchten en hij is weer klaar om te dragen. Ons advies is wel om je pullover regelmatig op 30 graden te wassen en met maximaal 400 toeren te centrifugeren. Was je pullover alleen met andere artikelen van wol om beschadigingen te voorkomen.

DROGEN

Laat je merino pullover altijd plat drogen en hang deze dus niet aan een wasrek. Breng je pullover na het wassen terug naar zijn originele vorm en leg deze vervolgens op een handdoek. Hierdoor houdt je pullover het beste zijn originele pasvorm. 

STRIJKEN

Je Merino pullover wordt weer als nieuw door deze na het wassen te strijken. Het kan voorkomen dat je pullover na het wassen gekrompen lijkt te zijn. Dit komt door de natuurlijke structuur van de wol. Strijk je pullover daarom op lage temperatuur met stoom en je pullover komt gelijk weer terug in zijn oorspronkelijke vorm.

PILLING

Ons Merino garen is gemaakt van kwalitatieve, lange vezels zodat pilling zoveel mogelijk gereduceerd wordt. Je kunt het voorkomen door je pullover zo min mogelijk in aanraking te komen met ruwe materialen zoals muren en klittenband sluitingen in je jas. Mocht er toch pilling ontstaan dan kan je deze eenvoudig scheren met een pluizentondeuse. 

OPBERGEN

Een Merino pullover gaat jaren mee als je deze ook goed opbergt. Hang deze op een hanger in de frisse lucht als je de pullover vaak draagt. In de zomer kan je Merino pullovers het beste schoon gewassen in een afgesloten opbergbox doen om te voorkomen dat motten gaatjes maken in je mooie pullover.