Har du T-shirts som kryper ur dina byxor? Eller som är tillräckligt långa men inte tillräckligt breda? Eller som efter några tvättar förlorar passformen? Detta var tyvärr verkligheten för långa män fram till 2010.

Vi såg ett behov. En T-shirt som både hade rätt längd och god kvalitet var inte lätt att hitta någonstans. Varför var storlekarna S, M och L så korta och smala och varför blev T-shirtarna inte längre förrän i storlek XXL? Finns det inga långa slanka män eller långa män med normal kroppsbyggnad? Faktum är att svenska män är i genomsnitt bland de längsta i världen!

Detta faktum och 20 års erfarenhet av produktutveckling och arbete som inköpare hos olika klädmärken har gett den perfekta kombinationen för ett nytt klädesmärke för långa män.

 

Girav Long Fit Storleksguide

Hos Girav använder vi en annan storleksguide än den vanliga. Vårt unika storlekssystem ser till att din T-shirt har en perfekt passform i både längd och bredd. T-shirtarna finns i 6 storlekar och 3 längder:

Standard Long Fit (/ SLF) för män med medellängd (180 cm) T-shirtarna är 2 - 4 cm längre
Long Fit (/ LF) för män längre än 185 cm T-shirtarna är 4 - 8 cm längre
Extra Long Fit (/ XLF) för långa män 2m T-shirtarna är 8 - 12 cm längre

 

 

 

 


Så bestämmer du din (rätta) storlek

Du kan bestämma din storlek på två sätt. Antingen genom att mäta längden på T-shirten du har på dig nu eller genom att mäta längden på din överkropp.

Mätning av din T-shirt

Du mäter längden och bredden på din nuvarande T-shirt och jämför den med våra T-shirtars längd och bredd. Du gör sedan en uppskattning av rätt längd och bredd, och väljer sedan storlek. När du klickar på den T-shirt du är intresserad av finner du produktinformation, längd och bredd, för varje enskild T-shirt. Nu vet du precis vad du beställer. Om storleken inte är den rätta är det inget problem. Du behöver inte betala för retur eller byte.

Mätning av överkroppen

Du mäter din bröstvidd och ditt midjemått och följer sedan schemat här under för rätt längd och bredd.

  S M L XL XXL 3XL
Bröstvidd i cm 90-95 96-101 102-107 108-113 114-120 121-128
Midjemått i cm 82-87 88-93 94-99 100-106 107-112 113-122
Standard Long Fit (/SLF) längd 70 72 74 76 76 -
Long Fit (/LF) längd 80 80 80 82 82 84
EXTRA Long Fit (/XLF) längd - 84 84 86 86 86

 

1. Bröstvidd
Mät den bredaste delen av bröstet under armhålan. Mät inte för hårt och tänk på att hålla en viss rörelsefrihet.

2. Midja
Mät midjan ovanför höfter. Mät inte för hårt och håll några centimeter till godo.

3. Längd på T-shirtarna*
De långa T-shirtarna mäts på baksidan av T-shirten precis under kragen till T-shirtens nederkant. Så kan du bedöma längden på den långa T-shirten och gör en jämförelse med till exempel din nuvarande T-shirt.

 

Vårt underlag för den perfekta T-shirten

Girav har en omfattande samling T-shirts. Som specialist på T-shirts för långa män, skiljer vi på basic T-shirts, casual T-shirts, långärmade T-shirts och pikétröjor. Alla T-shirtarna är tillgängliga i olika former, material och färger. Naturligtvis uppfyller alla T-shirts våra höga krav.

De tre grundpelarna i vårt varumärke;

• kvalitet
• perfekt passform
• service

Vad har du för nytta av en T-shirt som bara efter några tvättar är alltför kort eller tappat passformen? Vi inser att nöjda kunder är den bästa reklamen vi kan få, varför vi gör vårt bästa för god service.

Om något mot förmodan skulle gå fel så ska det lösas så snart som möjligt. Om du av någon anledning inte är nöjd får du pengarna tillbaka eller så får du en ny artikel. Vi använder oss av pengarna- tillbaka-garanti!

 

Hur kan vi hjälpa dig

Vi hjälper gärna till! Har du en fråga eller en kommentar? Vänligen kontakta oss. Se även under ”Frågor och svar”- möjligen finns svar på din fråga där. Vi kan hjälpa dig på engelska, tyska, holländska, franska eller spanska.

Girav Long Fit
Holendrechterweg 21d
1191 KT Ouderkerk aan de Amstel
Tel. +31 (0) 20-472 10 02 (vi kan hjälpa dig på engelska, tyska, holländska, franska eller spanska)
 

* Ovanstående information är inte rättsligt bindande, eftersom små avvikelser kan förekomma på våra långa T-shirts under produktion eller tvätt. Vissa varor som tex polotröjorna avviker något i längden från schemat ovan.